Vedic Art on luovuuden herättäjämenetelmä, joka sopii jokaiselle ja tuo ilmaisun ja luovuuden myös elämän tasolle.
Eräs Vedic Artin perusolettamus on, että meissä on sisäänrakennettuna kaikki tieto, jota tarvitsemme elämässä. Opettajan tehtävänä on antaa impulsseja niin ,että oppilaan sisäinen tieto herää.
Vedic Artin prinsiipit (=perusperiaatteet) ovat näitä impulsseja. Ne löytyvät ikivanhasta vedakirjallisuudesta. Curt Källman sai nämä prinsiipit v.2008 kuolleelta Maharishi Mahesh Yogilta. Hän kehitti niiden perustalle taideopetusmenetelmän. Vedic Art ei nimestään huolimatta ole itämainen menetelmä,uskonto tai taidesuunta, vaan toisenlainen näkökulma ilmaisuun taiteen keinoin.Jokainen voi sen harjoituksin herättää luovuutensa täyteen kukoistukseen ja herättää sisäisen tietonsa, joka sitten elävöityy kaikilla elämän osa-alueilla.
Kurssin vetäjänä toimii Marjaana Murto, pitkän linjan kuvataideopettaja. Näin hän kertoo Vedic Art menetelmän löytymisestä: ” Kuvataideopettajan työssäni olin vakuuttunut siitä, että taide ja taiteellinen ilmaisu sopivat jokaiselle riippumatta siitä oliko hän ns. taiteellisesti lahjakas. Etsin ja kehittelin tehtäväsarjoja, jotka johdattelisivat oppilaan luonnollisesti ilmaisemaan itseään. Silloin tälläin katsoin onnistuneeni-ainakin osittain- kun keväisessä oppilastyönäyttelyssä oli uskomattomia ilmaisun helmiä niiltä, jotka kuuluivat siihen joukkoon, jotka ”eivät osanneet piirtää”. Mutta jotakin puuttui…kunnes v 1996 löysin Vedic Artin
Curt Källmanin, ruotsalainen taiteilijan ja Vedic Art menetelmän kehittäjän, vetämällä kurssilla. ”
Tule tutustumaan omaan taiteen tekemiseesi Vedic Art menetelmää oppien ja löytöjä tehden. Hersyttelemään ehkä nukuksissa olevaa luovaa minääsi ja sisäistä luovuuttasi PeuranTuvan Siniselle Vintille Kivijärvelle pe 10.9- su 12.9.2021.
Alustava ohjelma:
pe 10.9 majoittuminen klo 16 mennessä
klo 16- 19 opetusta
la 11.9 klo 8 aamiainen
opetusta
klo 12 lounas
opetusta
klo 17-18 päivällinen
opetusta
su 12.9 klo 8 aamiainen
opetusta
klo 12 lounas
Viikonloppukurssin hinta: 290 € /hlö
Hintaan sisältyy: Vedic Art opetus, majoitus Hannunkiven lomakylässä ja ruokailut la ja su : 2x aamiainen, 2x lounas ja 1x päivällinen
Voit osallistua myös ilman majoitusta ja aamiaista kurssiin , hinta 220 € / hlö.
Ota mukaan maalaustarpeita esim. akvarelli- tai akryylivärejä, siveltimiä, liitua ja paperia. Materiaaleja voit hankkia myös Marjaanalta kurssin yhteydessä.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset viim. 15.8.2021
anne.hakkarainen@villipeura.fi tai puh 0400 429 915.